Stoły do restauracji
Eleganckie, stabilne i starannie dobrane do stylistyki lokalu stoły to absolutny fundament każdej restauracji, bez którego nie można sobie wyobrazić jej pracy. Stoły do restauracji odpowiadają również za zapewnienie gościom komfortu, który znacząco wpłynie na ogólne wrażenia z pobytu w lokalu i pozytywne wspomnienia z nim związane.
Stoły do restauracji to zatem nie tylko elegancki element ozdoby, który znacząco podnosi walory estetyczne lokalu, ale również kluczowa kwestia zapewniająca gościom odpowiednie warunki do odpoczynku i konsumpcji. Ich prawidłowy dobór warunkować będzie poziom lokalu.
Stoliki do restauracji od HOME & GARDEN
Prawidłowy dobór stołów restauracyjnych znajdujących się zarówno wewnątrz, jak i tych przeznaczonych do ogródka gastronomicznego musi być dokładnie przemyślany. Stoliki do restauracji powinny spełniać kilka podstawowych kryteriów, takich jak odpowiednia wysokość, stabilność i wielkość zapewniającą wystarczającą ilość miejsca do wygodnej konsumpcji, bez względu na to, czy usytuowane są na jednej nodze, czy czterech.
Stolik do restauracji powinien mieć zatem określone wymiary, gwarantujące odpowiednią przestrzeń i wygodę. Przyjmuje się, że stół powinien mieć szerokość ok. 60 cm, a także wysokość równą 76 cm, zapewniającą optymalny komfort dla kręgosłupa. Idealny stół restauracyjny ze względu na intensywność użytkowania musi być również solidnie wykonany, z wysokiej klasy materiałów i łatwy w utrzymaniu czystości.
Wybierając stoły restauracyjne, warto postawić na te wykonane z żywicy lub stali malowanej proszkowo. Będą one nie tylko wytrzymałe, ale i odporne na trudne warunki, jeśli będą musiały stanąć w ogródku restauracyjnym. Ponadto są łatwe w utrzymaniu czystości i konserwacji.
Stolik bankietowy do restauracji to doskonałe rozwiązanie, jeśli dysponujemy odpowiednią powierzchnią, dzięki której możliwe będzie zorganizowanie większych uroczystości jak wesela, bale, czy bankiety. Składany stół idealnie sprawdzi się również jako sezonowy element ogródka gastronomicznego, który w okresie zimowym można wygodnie przechowywać, zajmując przy tym bardzo mało miejsca.